top of page

ISOLATIE

Isolatieplaten plaatsen als gevelbekleding heeft tal van voordelen. Bij het renoveren van uw woning hoeft u niet meer van binnenin te isoleren waardoor u geen ruimte verliest. De woning van binnenuit isoleren is ook vaak minder doeltreffend en kost veel meer door de hoge prijs van de interieurafwerking.

Door uw gevel af te zetten met isolatie en met crepi te bepleisteren of steenstrips te plaatsen als afwerking, beschermd u ook de onderliggende constructie tegen vocht en vriesweer. Zeker bij oude woningen biedt dit heel wat voordelen. Voegen kunnen niet langer opvriezen en doorslaand vocht op de binnenmuren is verleden tijd.

De prijs van gevelrenovatie is een investering die u op termijn dubbel en dik terugverdiend. Uw energiefactuur daalt drastisch, uw woning krijgt een nieuwe look en u creëert meerwaarde.  Het E-peil en de isolatiewaarde van de huizen zijn een steeds belangrijkere factor bij het aankopen van een nieuwe woning, zowel E-peil als isolatiewaarde verbeteren drastisch na het plaatsen van isolatie.

Dankzij het Vlaamse rooilijndecreet mag u bij het isoleren van een bestaande gevel nu tot 14 centimeter afwijken van de bouwlijn. Zeker bij rijwoningen is dit een groot voordeel. Naast het isolerend effect zullen de isolatieplaten ook een overbruggend effect hebben op de werkingen van de muur. Hierdoor is de kans op scheuren bijzonder klein. De meest gebruikte isolatieplaten zijn EPS (geëxpandeerd polystyreen) en hun dikte varieert meestal tussen de 6 en 12 centimeter.

Isolatie: Diensten
bottom of page